Súprava Raspberry Pi Zero 2 W (USB, adaptér HDMI, krabica, hlavička)


39,62 €
s DPH

33.02 € bez DPH


Typ procesora:ARM; Rozhranie:Micro USB, Micro HDMI; Prevedenie PC:Mini-PC; Využitia PC:Domácnosť a kancelária
Dostupnosť: nie je skladom Kód: SET079
Vypredané


  • Používame najnovšie technológie zabezpečenia obchodu, platieb a ochrany Vašich dát. Používame najnovšie technológie zabezpečenia obchodu, platieb a ochrany Vašich dát.
  • Tovar pochádza LEN od oficiálnych SK distribútorov! 
To je zárukou lokalizácie a bezproblémovej reklamácie. Tovar pochádza LEN od oficiálnych SK distribútorov! To je zárukou lokalizácie a bezproblémovej reklamácie.
  • Garantujeme možnosť vrátenia tovaru nad rámec zákona. Garantujeme možnosť vrátenia tovaru nad rámec zákona.

Súprava Raspberry Pi Zero 2 W

Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcom prelomového Raspberry Pi Zero W. Dosahuje až 5× vyšší výkon pri zachovaní spätnej kompatibility. Súprava obsahuje aj oficiálnu škatuľu, potrebné adaptéry USB a HDMI a hlavičku GPIO.

Štvorjadrový procesor

Druhá generácia obsahuje štvorjadrový 64-bitový procesor ARM Cortec-A53 s taktom 1 GHz. Ide o model Broadcom BCM2710A1. Procesor je integrovaný spolu s 512 MB pamäte LPDDR2 SDRAM do jedného čierneho puzdra, tzv. systém v balení (SiP), označený ako Raspberry Pi RP3A0.

Päťnásobný výkon

Vďaka novému procesoru dosahuje Raspberry Pi Zero 2 W o 40 % vyšší jednovláknový výkon a päťkrát vyšší viacvláknový výkon ako pôvodný jednojadrový Raspberry Pi Zero.

Certifikovaná anténa Wi-Fi a Bluetooth

Raspberry Pi Zero 2 W má integrovanú 2,4 GHz Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.2 spolu s podporou Bluetooth Low Energy (BLE) a certifikáciou modulárnej zhody. Úplný zoznam miestnych a regionálnych povolení pre produkty Raspberry Pi nájdete na stránke pip.raspberrypi.com.

Konektory

  • 1 × slot na kartu micro SD s operačným systémom a dátami
  • 1 × konektor CSI-2 na pripojenie kamery
  • 1 × dátový konektor micro USB s podporou funkcie On-The-Go (OTG)
  • 1 × nenamontovaný 40-pinový konektor GPIO na pripojenie rozširujúcich dosiek HAT
  • 1 × napájací konektor micro USB
  • 1 × video výstup mini HDMI (v prípade potreby možno kompozitné video ľahko sprístupniť prostredníctvom testovacích bodov)

Kompatibilný s existujúcimi boxmi

Vďaka identickému tvaru a rovnako rozmiestneným konektorom sa Raspberry Pi Zero 2 W hodí do väčšiny existujúcich krabíc Raspberry Pi Zero (v tejto súprave je oficiálna krabica Raspberry Pi Zero súčasťou balenia).

Silnejšie napájanie micro USB

Na napájanie sa stále používa konektor micro USB, ale vzhľadom na výkonnejší procesor je potrebné silnejšie napájanie, odporúčané hodnoty sú 5 V DC 2,5 A. Ideálnou voľbou je Raspberry Pi 12.5W napájací zdroj Micro USB, EÚ, biely.

Širšia škála operačných systémov

Architektúra ARMv8 prináša možnosť inštalácie bežných distribúcií Linuxu, ktoré okrem architektúr x86 a x86_64 podporujú aj architektúru ARM, napr. Ubuntu. Limitujúcim faktorom pre Raspberry Pi Zero 2 W však zostáva veľkosť pamäte RAM. S iba 512 MB pamäte RAM je výber operačného systému v praxi obmedzený na "lite" distribúcie, ktoré sa zameriavajú na minimalizáciu spotreby pamäte RAM. Ideálnou voľbou je operačný systém Raspberry Pi.

Poznámka: Operačný systém sa nainštaluje na kartu micro SD pomocou programu Raspberry Pi Imager.

Mini HDMI a micro USB

Na pripojenie klávesnice USB, myši atď. k dátovému konektoru micro USB na Raspberry Pi Zero 2 W budete potrebovať redukciu micro USB (je súčasťou tejto sady) alebo rozbočovač micro USB HUB.

Podobne, ak chcete pripojiť monitor HDMI k výstupu mini HDMI na Raspberry Pi Zero 2 W, nezaobídete sa bez redukcie mini HDMI (je súčasťou tejto súpravy) alebo kábla mini HDMI.

Nemontovaný 40pinový konektor GPIO

Raspberry Pi Zero 2 W má konektor GPIO, rovnaký ako ostatné počítače Raspberry Pi, ale tu je bez pinov, tzv. bez posadenia. Na doplnenie pinov je potrebné zakúpiť a spájkovať GPIO header (je súčasťou tejto sady).

Obsah balenia

  • 1 × Raspberry Pi Zero 2 W
  • 1 × krabica Raspberry Pi Zero
  • 1 × adaptér Micro USB
  • 1 × adaptér Mini HDMI
  • 1 × GPIO header
.
RASPBERRY
SET079
1558099

Tabuľka dát

Záruka
12 Měsíc(ů)
Typ procesora
ARM
Prevedenie PC
Mini-PC