Raspberry Pi Zero 2 W


27,40 €
s DPH

22.83 € bez DPH


Raspberry Pi Zero 2 W Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcom prelomového Raspberry Pi Zero W. Dosahuje až 5× vyšší výkon pri zachovaní spätnej kompatibility. Št...
Dostupnosť: nie je skladom Kód: RPI004
Vypredané


  • Používame najnovšie technológie zabezpečenia obchodu, platieb a ochrany Vašich dát. Používame najnovšie technológie zabezpečenia obchodu, platieb a ochrany Vašich dát.
  • Tovar pochádza LEN od oficiálnych SK distribútorov! 
To je zárukou lokalizácie a bezproblémovej reklamácie. Tovar pochádza LEN od oficiálnych SK distribútorov! To je zárukou lokalizácie a bezproblémovej reklamácie.
  • Garantujeme možnosť vrátenia tovaru nad rámec zákona. Garantujeme možnosť vrátenia tovaru nad rámec zákona.

Raspberry Pi Zero 2 W

Raspberry Pi Zero 2 W je nástupcom prelomového Raspberry Pi Zero W. Dosahuje až 5× vyšší výkon pri zachovaní spätnej kompatibility.

Štvorjadrový procesor

Druhá generácia obsahuje štvorjadrový 64-bitový procesor ARM Cortec-A53 s taktom 1 GHz. Ide o model Broadcom BCM2710A1. Procesor je integrovaný spolu s 512 MB pamäte LPDDR2 SDRAM do jedného čierneho puzdra, tzv. systém v balení (SiP), označený ako Raspberry Pi RP3A0.

Päťnásobný výkon

Vďaka novému procesoru dosahuje Raspberry Pi Zero 2 W o 40 % vyšší jednovláknový výkon a päťkrát vyšší viacvláknový výkon ako pôvodný jednojadrový Raspberry Pi Zero.

Certifikovaná anténa Wi-Fi a Bluetooth

Raspberry Pi Zero 2 W má integrovanú 2,4 GHz Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.2 spolu s podporou Bluetooth Low Energy (BLE) a certifikáciou modulárnej zhody. Úplný zoznam miestnych a regionálnych povolení pre produkty Raspberry Pi nájdete na stránke pip.raspberrypi.com.

Konektory

  • 1 × slot na kartu micro SD s operačným systémom a dátami
  • 1 × konektor CSI-2 na pripojenie kamery
  • 1 × dátový konektor micro USB s podporou funkcie On-The-Go (OTG)
  • 1 × nenamontovaný 40-pinový konektor GPIO na pripojenie rozširujúcich dosiek HAT
  • 1 × napájací konektor micro USB
  • 1 × video výstup mini HDMI (v prípade potreby možno kompozitné video ľahko sprístupniť prostredníctvom testovacích bodov)

Kompatibilný s existujúcimi boxmi

Vďaka identickému tvaru a rovnako rozmiestneným konektorom sa Raspberry Pi Zero 2 W zmestí do väčšiny existujúcich skriniek Raspberry Pi Zero.

Silnejšie napájanie micro USB

Na napájanie sa stále používa konektor micro USB, ale vzhľadom na výkonnejší procesor je potrebné silnejšie napájanie, odporúčané hodnoty sú 5 V DC 2,5 A. Ideálnou voľbou je Raspberry Pi 12.5W napájací zdroj Micro USB, EÚ, biely.

Širšia škála operačných systémov

Architektúra ARMv8 prináša možnosť inštalácie bežných distribúcií Linuxu, ktoré okrem architektúr x86 a x86_64 podporujú aj architektúru ARM, napr. Ubuntu. Limitujúcim faktorom pre Raspberry Pi Zero 2 W však zostáva veľkosť pamäte RAM. S iba 512 MB pamäte RAM je výber operačného systému v praxi obmedzený na "lite" distribúcie, ktoré sa zameriavajú na minimalizáciu spotreby pamäte RAM. Ideálnou voľbou je operačný systém Raspberry Pi.

Operačný systém sa nainštaluje na kartu micro SD pomocou programu Raspberry Pi Imager.

Mini HDMI a micro USB

Na pripojenie klávesnice USB, myši atď. k dátovému konektoru micro USB na Raspberry Pi Zero 2 W budete potrebovať redukciu micro USB alebo rozbočovač micro USB HUB.

Podobne, ak chcete pripojiť monitor HDMI k výstupu mini HDMI na Raspberry Pi Zero 2 W, nezaobídete sa bez redukcie mini HDMI alebo kábla mini HDMI.

Nemontovaný 40pinový konektor GPIO

Raspberry Pi Zero 2 W má konektor GPIO, rovnaký ako ostatné počítače Raspberry Pi, ale tu je bez pinov, tzv. bez posadenia. Na doplnenie pinov je potrebné kúpiť a spájkovať GPIO header (nie je súčasťou balenia).

Funkcie

Vlastnosti Hodnota
Rozmery 65 x 30 mm
Procesor Broadcom BCM2710A1, štvorjadrový 64-bitový SoC (Arm Cortex-A53 @ 1GHz)
Pamäť 512 MB LPDDR2
Pripojenie 2,4 GHz IEEE 802.11 b/g/n bezdrôtová sieť
Bluetooth 4.2 BLE
Zabudovaná anténa
1 × rozhranie USB 2.0 s OTG
Kompatibilita so 40pinovými rozširujúcimi doskami HAT
Zásuvka na kartu MicroSD
Mini port HDMI
Konektor CSI-2 na pripojenie kamery
Video Rozhranie HDMI
Kompozitné video
H.264, MPEG-4 (1080p30)
Kódovanie H.264 (1080p30)
Grafika OpenGL ES 1.1, 2.0
Napájanie 5 V DC, 2,5 A
Prevádzková teplota -20 °C až +70 °C
Životnosť výrobku Raspberry Pi Zero 2 W sa bude vyrábať minimálne do januára 2028
Dodržiavanie právnych predpisov Úplný zoznam miestnych a regionálnych povolení pre produkty Raspberry Pi nájdete na stránke pip.raspberrypi.com

Obsah balenia

  • 1 × Raspberry Pi Zero 2 W

.

RASPBERRY
RPI004
1558096

Tabuľka dát

Záruka
12 Měsíc(ů)